lista alimentelor cu potential in prevenirea cancerului

Angiogeneza este un proces fiziologic care implică creşterea capilarelor noi, a vaselor de  sânge. Este un proces normal şi vital în creştere şi dezvoltare, precum şi în vindecare. Dar este, de asemenea, un pas fundamental în procesul de tranziţie a tumorilor din stare latenta intr-una maligna.

Surse alimentare cu substante naturale-inhibitoare ale angiogenezei
Ceai verde Struguri rosii Levantica
Capsune Vin rosu Dovleac
Zmeura Bok choy (varza chinezeasca) Castraveti de mare
Mure Kale (varza creata, brocoli, conopida) Ton
Afine Soia boabe Patrunjel
Portocale Ginseng Usturoi
Grapefruit Ciuperci Maitake Tomate
Lamai Lemn dulce Ulei de masline
Mere Curcuma (şofran indian) Ulei din samburi de struguri
Ananas Nucsoara Ciocolata neagra
Cirese Anghinare (artichoke)

Lista de mai sus a fost întocmita în urma unor cercetări amănunţite asupra inhibitorilor angiogenezei. Acesti inhibitori pot opri creşterea capilarelor în celulele mutante, adesea canceroase. Consumul de usturoi, patrunjel, fructe de padure sau lemn-dulce poate preveni proliferarea celulelor maligne.

Este adevărat că studiile medicale asupra diferitelor forme de cancer nu prezintă o eficienţă ridicată a acestor alimente (vezi aici), dar acest fapt poate fi atribuit instalarii cancerului in celule. Un alt motiv de a spune: Prevenirea este mai eficientă decât vindecarea.

One thought on “lista alimentelor cu potential in prevenirea cancerului

  1. Pingback: list of foods that prevent or slow down cancer growth | Sapte Stele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s